Spørgsmål og svar

Ønsker du yderligere informationer om ernæring til hunde og katte, som passer til arten? Så se ganske enkelt, om du finder det passende svar her. Du kan blot klikke på det pågældende spørgsmål.

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, eller ønsker uddybende informationer, så skriv ganske enkelt til os via vores kontaktformular, og vi vil derefter vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Ved spørgsmål til teknik eller problemer ved bestillingen, finder du passende svar under hjælp til webshoppen. Her kan du desuden let skrive til os gennem vores kontaktformular.

Hvordan åbner man nemmest vores BAF-to-GO?

1. Læg pakken med den mørkeblå folie nedad, direkte på et bord eller en fast, jævn flade. Hold folien på BAF-to-GO-pakken fast i den yderste ende med den ene hånd.

2. Sæt nu den frie hånd på emballagen sådan, at indholdet kan skubbes hen i den anden ende. Pakkens indhold er nu skubbet helt hen i den ene side af pakken.

Nu kan pakken klippes op i den tomme ende.


BAF to GO

Hvad hvis varerne er henholdsvis delvist eller helt optøede, når de ankommer til mig?

Det er overhovedet ikke noget problem, optøede varer med en maksimal kernetemperatur på +7°C kan genfryses sikkert og helt uden tab af kvalitet. Så fortvivl ikke, hvis produkterne er optøede, når de ankommer til dig.

Hvorfor er fodring med råt kød sundt?

Ulven er stamfader for den nutidige hund. Selvom hundens ydre udseende har ændret sig meget, har den bibeholdt de samme, artsbestemte egenskaber fra sin forfader. Ligesom ulven er hunde også rovdyr - de er kødædere, men ikke udelukkende kødædere.

Ulven ernærer sig hovedsageligt fra kød, men også med indvoldene fra sine byttedyr – den spiser dem næsten komplet, inklusiv maveindhold. Ud over animalsk protein modtager den således også kulhydrater og fibre – en perfekt blanding af næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

For at muliggøre en naturlig og sund, artstilpasset ernæring til din hund skal dens foder ikke udelukkende bestå af kød, men derimod suppleres af en vegetabilsk andel. Hertil er korn og/eller grøntsager særligt egnede. Det kan hurtigt og enkelt blandes i kødet. Alternativt kan du også anvende kogte ris, kogte grøntsager osv.

Hvad er BARF?

BARF er en mangeårig trend fra USA, som drejer sig om at skabe en så naturlig ernæring til hunden som muligt. Kosten skal passe perfekt til arten. Forkortelsen står for "Biologisk, artskorrekt, råt foder". Amerikaneren Debbie Tripp har haft stor inflydelse på begrebet. Hun har både givet navn til gruppen af mennesker, som ernærer deres hunde med råt, friskt foder, og til foderet selv. BARF tilbyder en enestående kombination af råt kød, kallun, vitaminrige grøntsager og næringsfulde olier – uden skadelige tilsætningsstoffer og perfekt afstemt i forhold til din hunds næringsbehov.

Hvilke fordele giver BARF?

BARF tilbyder din hund frisk og afbalanceret, artstilpasset foder. Et perfekt mix for mere energi! De mange, mange fordele taler for sig selv:

• stærkere immunforsvar 
• forbedret muskulatur
• kraftigere sener og ledbånd
• færre vækstproblemer
• mindre besvær med ledgigt
• begrænset risiko for tarmslyng
• ingen dannelse af tandsten
• sund og glansfuld pels
• ingen ubehagelig hundelugt 
• færre parasitangreb 
• mindre mængder af ekskrementer 
• billigt 

Hvordan skal omstillingen til kød foregå - straks eller trinvist?

Normalt kan en ernæringsomstilling ske uden overgang. Ved særligt følsomme hunde er en trinvis omstilling dog mere fornuftig. Fremgangsmåden er ganske enkel: Tilsæt mere og mere kød til det hidtidige foder fra dag til dag. Derved skal man være opmærksom på, at den samlede ration ikke øges. Vi anbefaler dig også at fodre flere, mindre måltider i den første tid.

De fleste hunde reagerer helt normalt på en ernæringsomstilling. Men der findes også hunde, som har en meget tynd afføring i omstillingsfasen. Dette bør dog ikke være nogen årsag til bekymring - det viser blot, at tarmfloraen omstiller sig til naturlige, livsnødvendige bakterier.

Hvor meget skal jeg fodre?

Fodermængden er meget forskellig og afhænger af alder, race, aktiviteter, klima, osv. Normalt har en sund, voksen hund brug for ca. 2 % af sin egen vægt i foder pr. dag. Vejer din hund f.eks. 30 kg, skal du give den 600 g foder, heraf 70 til 90 % kød og indvolde samt 10 til 30 % gryn, grøntsager eller andre ingredienser. Det er vigtigt altid at observere dyrets individuelle behov og tilpasse fodermængden hertil. Det er ikke svært at kontrollere, om en hund er for tyk eller for tynd. Stryg den over siderne - hvis du nemt kan mærke ribbenene, men ikke se dem tydeligt, har den præcis den rigtige vægt.

Hvorfor har grøn kallun forskellige farver?

Farven på kallunen siger ikke noget om dens friskhed. Den varierer mellem lysegrå til næsten sort og afhænger af, hvad koen blev fodret med, om den havde enggræs til rådighed eller fik færdigfoder. Den grønne kallun vil smage din hund uanset farven …

Altid? – har min hund ikke brug for mere afveksling?

Nej, kød fra naturen er selve næringsgrundlaget for en hund. Det er sundt og passer til arten. Det er naturligvis muligt selv at variere kødsorterne for at motivere dit dyrs smagsløg en smule, men mere afveksling er ikke nødvendigt. Din hund vil bevise det for dig!


Tilmeld dig, og få 5% rabat


STARTHJÆLP - BARF

Vil du fodre din yndling afbalanceret og sundt med BARF-metoden fremover, men ved endnu ikke helt hvordan? mere…

NYT: B.A.R.F. beregner

Sådan opfylder du pærelet det faktiske næringsbehov for din yngling! mere…

100% Made in Germany

Alle vores slagtedyr stammer fra tyske landbrug med sund græsning. mere…